Bevezető


 

Ezt az adatbázist a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) fejlesztette a „Határon átnyúló madártani monitoring hálózat és on-line adatbázis fejlesztése” (HURO/0901/098/1.3.1.) című projekt részeként, a 2013. évi fejlesztések pedig a „Madárvédelem és kutatás határok nélkül” (HUSK/1101/2.2.1/0336) projekt keretében valósultak meg.


Kérjük, hogy a használat előtt tanulmányozzák a további menüpontokat és az adatbázis használatával kapcsolatos útmutatókat!


Az adatbázis fejlesztését és működtetését az MME Monitoring Központjának munkatársai végzik.


Kérjük, hogy a felmerülő problémákkal és kérdésekkel forduljanak munkatársainkhoz, a monitoring@mme.hu e-mail címen!

 

Az adatbázis további oldalait elérheti a fenti Menü használatával!

 


 

Az adatbázis használata

 

Az adatbázis használata nem okozhat gondot azoknak, akik az interneten töltöttek már ki űrlapokat. De aki még nem foglalkozott korábban hasonló dolgokkal, azoknak sem lesz bonyolult. 

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk az adatbázis használatával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

 

Regisztráció és belépés

Az MMM adatbázisba minden olyan személy tölthet fel adatokat, aki regisztrált MMM felmérő az MME vagy a SOR programjában.

Ha korábban már más honlapjainkon regisztrált, akkor nincs más teendője, mint megadni a Felhasználói nevét és jelszavát, az adatbázis Belépés oldalán.

Ha fel szeretné tölteni adatait az adatbázisba, akkor előtte regisztrálnia kell, amit a következő linkre kattintva is megtehet: Regisztráció >>

Regisztrált felhasználóink az MME Monitoring Központ által működtetett weboldalak többségén ugyanazzal a felhasználói névvel és jelszóval tudnak belépni, és ott adatokat feltölteni vagy elérni olyan tartalmakat, amelyek csak a regisztrált felhasználók számára elérhetőek.

 

Általános szabályok

  • Kérjük, hogy a regisztráció során valós adatokat adjon meg!
  • Az adatbázis működtetői fenntartják a jogot, hogy a felhasználók adatait töröljék, ha azt indokoltnak látják.

 

Praktikus tudnivalók

Számos olyan dologgal találkozhat az adatbázis használata során, melyek ismerete praktikus lehet, s megkönnyítheti az Ön munkáját.

  • Az adatbázisban a bal felső sarokban található Menü és annak almenü pontjain keresztül egyszerűen és értelemszerűen elérhetőek az egyes funkciók. Belépés után olyan funkciók is elérhetőek, melyek egyébként nem.
  • Ajánlott elolvasni az útmutatókat és praktikus tanácsokat, melyek általában minden táblázat, űrlap és térkép alatt megtalálhatóak. Ezek a legtöbb esetben megadják a választ a felmerülő kérdésekre és problémákra.
  • A táblázatokban az egyes mezők nevére kattintva sorba lehet rendezni az adatokat, s az alatta lévő kereső mezőkbe írt értékek vagy szövegek alapján szűréseket is végezhet.
  • A táblázat alatti mezőbe írt számmal tudja beállítani, hogy hány sort szeretne látni egy oldalon. A szám beírása után az (=) jelre kell kattintani.
  • Az oldalak között lapozni a megfelelő jelekkel (Következő egy oldallal előre, Előző vissza, Utolsó a legvégére vagy Első az elejére ugrik) vagy az oldalszám linkekre kattintva lehet.
  • Adatokat csak belépés után tud feltölteni!
  • Ha saját feltöltött adatát szeretné kiegészíteni vagy módosítani, akkor a jobb oldalon látható sárga ceruzára  kell kattintania.
  • Ha saját feltöltött adatát törölni szeretné, akkor a jobb oldalon látható piros ikonra delete kell kattintania.

 


 

Jelen oldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.